Competitiereglement 2013-2014

horizontal rule

Meningen over het reglement kun je kwijt op het prikbord!

horizontal rule

  1. Dit jaar wordt er gespeeld door 15 teams, verdeeld in 3 poules van 5 teams.
  2. Er zijn 15 speeldagen gepland, daarin wordt er per poule 5 * 4 wedstrijden en 10 * 3 wedstrijden gespeeld.
  3. Elke team speelt 20 wedstrijden, 14 keer 1 wedstrijd en 3 keer 2 wedstrijden op de speelavond.
  4. De wedstrijdduur is 35 minuten op speeldagen met 4 wedstrijden en 45 minuten op speeldagen met 3 wedstrijden. Er is 5 minuten tussen de wedstrijden voor het wisselen van de teams en scheidsrechters.
  5. In elke poule worden er 5 halve competitieronden gespeeld in elk 3 wedstrijddagen. Na elke halve competitieronde gelden er promotie- en degradatieregels, de winnaar van poule 2 en 3 gaan respectievelijk naar poule 1 en 2, de laatste van poule 1 en 2 gaan respectievelijk naar poule 2 en 3.
  6. Het speelprogramma wordt in zijn geheel gepubliceerd op internet, echter tussen de 3e en 4e speeldag ( en na 6, 9 en 12e speeldag  ) worden de degradant uit de poule verwisseld met de promovendus uit de andere poule. Het oorspronkelijk gepubliceerde schema is dus niet voor iedereen het definitieve schema.
  7. Op de laatste speeldag is ook de prijsuitreiking/feestavond gepland, de aanvangstijden van deze avond en de speelduur van de wedstrijden zullen worden aangepast. Het staat nog niet definitief vast maar gedacht wordt aan een aanvangstijd van 19:30 en een speelduur van 30 minuten (bv sets van maximaal 18 punten). (indien er teams zijn die niet om 19:30 kunnen aantreden dan hoort de wedstrijdleiding dit graag op tijd, er kan dan nog wel een oplossing worden bedacht.)
  8. De wedstrijdleiding is in handen van Ted Sprengers en Henk Vaes.